Tipikal

Catatan Maya Yang Bukan Luar Biasa

2:00 AM

Bahagia disyurga

Posted by bukan penulis tegar |

Pertemuan yang paling kita impikan tak lain tak bukan adalah reunion besar- besaran di syurga yang penuh kenikmatan. Hari ni usai maghrib, membaca surat cinta surah At- Tur. Rasa nak menangis baca bila tadabbur ayat- ayatnya especially dari ayat 16- 28. Satu gambaran dan impian yang cukup besar. Berkumpul di syurga nanti bersama pasangan dan anak cucu yang bertakwa. Duduk bersama-sama saling menghadap, makan sama-sama, etc. Memang dekat dunia boleh buat macam ni, but the feeling will be totallyyyy different. Sebab akhirat tu adalah tempat tinggal kita yang abadi dan dunia ni hanya sementara je. Dan kalau kita dah masuk syurga tu, means Allah dah redha dengan kita dan keluarga kita. Itulah hadiah terbesar. Allah, Allah. Semoga aku, bakal zauj, bakal anak cucu dan seluruh ahli keluargaku tergolong dalam golongan yang telah engkau gambarkan. :')

0 comment: